website

Hoe zorg ik ervoor dat mijn sieraden mooi blijven?

January 29, 2022

Hoe zorg ik ervoor dat mijn sieraden mooi blijven? 

Hi lieverds! 

Zoals jullie weten verkoopt Luffs Jewellery voor ongeveer 90% stainless steel sieraden. De sieraden zijn daardoor waterproof en kunnen wel tegen wat water, maar je kan alsnog op lange termijn (als je niet zorgvuldig met je sieraden omgaat) verkleuring krijgen. Dit wil je natuurlijk niet, dus daarom hier 10 tips om je sieraden mooi te houden. 

Hier de 10 tips om jouw sieraden mooi te houden: 

1. Geen aanraking met water. Douche en zwem liever niet met je sieraden. Zeepresten, chloor en/of zout kunnen achterblijven op en in je sieraden. Dit kan uiteindelijk voor verkleuring zorgen.

2. Vrijhouden van parfum/crème. Laat je sieraden niet direct in aanraking komen met zeep, parfum, make-up, bodylotion en haarspray. 

3. Zweten. Doe je sieraden af als je weet dat je zwaar werk gaat verrichten of begint aan een heftige workout. Zweet tast je sieraden aan en daarnaast is het zonde als je je sieraden verliest tijdens een workout. 

4. Doe je sieraden af voordat je gaat slapen. Sieraden slijten sneller als je ze blijft dragen en dan bestaat de kans dat ze kapot gaan tijdens het slapen. 

5. Goed bewaren. Het beste is om je sieraden op een donkere en droge plek te bewaren, bijvoorbeeld in een organzazakje of sieradendoosje. Op deze manier blijven je sieraden netjes en kun je ze makkelijk vinden.

6. Verklein de kans op knopen. Sluit kettingen, armbanden en andere sieraden met een sluiting voordat je ze opbergt. Dit verkleint de kans dat er knopen ontstaan in je sieraden. 

7. Doe je sieraden als laatste om. Het beste is om sieraden pas als allerlaatste om te doen. Je wilt natuurlijk niet dat je ergens blijft haken tijdens het omkleden of dat er hairspray op komt tijdens het mooi maken van je haren.

8. Vermijd grote druk. Vermijd te grote druk op armbanden van elastiek. Doe ze met beleid om, zodat de rek goed in het sieraad blijft.

9. Kijk uit met chemische producten. Als je in aanraking komt met chemicaliën, doe je sieraden dan af. Draag ze niet tijdens het schoonmaken. 

10. Pas op met zonlicht of de zonnebank. Stel je sieraden niet bloot aan te fel zonlicht of de zonnebank. Daardoor kunnen je sieraden verkleuren. 

Dit waren de 10 tips die jou kunnen helpen om je sieraden mooi te houden! 

Liefs, Laura

LUFFSJEWELLERY 

TERUG NAAR BOVEN